20
نوامبر

انواع لوله کشی فاضلاب

انواع لوله کشی فاضلاب, آبرسانی در داخل ساختمان و به بخش‌های گوناگون, با استفاده از لوله‌کشی انجام می‌شود. این لوله‌ها که آب سرد و گرم را به سرویس‌ها, آشپزخانه و دیگر بخش‌ها می‌برند, اهمیت زیادی در تأسیسات ساختمان‌ها دارند. به عبارتی می‌توان گفت که لوله‌های آب در حکم رگ‌هایی هستند که زندگی را به بخش‌های گوناگون منزل و یا دیگر ساختمان‌ها جاری می‌کنند. از گذشته تا امروز از روش‌های گوناگونی برای آبرسانی و لوله‌کشی در ساختمان‌ها استفاده می‌شد. قبل از خواندن ادامۀ مقاله به شما پیشنهاد می‌کنیم در صورت تمایل به خرید لوله پلیکا به صفحۀ خرید لوله پلیکا مراجعه کنید.

در این مقاله قصد داریم تا با انواع لوله کشی آب ساختمان آشنا شویم و ببینیم خرید لوله آب برای ساختمان با این روش‌ها چگونه است.

 معرفی انواع لوله کشی فاضلاب

لوله کشی فاضلاب انواع مختلفی دارد که ما در ادامه به معرفی انواع لوله کشی فاضلاب و توضیحات آن می‌پردازیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

لوله کشی به روش سنتی

لوله‌کشی سنتی در بیشتر ساختمان‌ها و بناهای امروزی هم وجود دارد. در سال‌های گذشته از لوله‌های فلزی برای انتقال آب سرد و گرم استفاده می‌شد. اگر نگاهی به سن بنای خودتان بیندازید, می‌بینید که در بسیاری از ساختمان‌ها که در سال‌های گذشته بنا شده‌اند, از این لوله‌های فلزی استفاده شده است.

استفاده از این روش از انواع لوله کشی آب ساختمان, معایب و مزایایی داشته است. لوله‌های فلزی, مستحکم بوده‌اند اما به‌خاطر برخی مشکلات امروزه در ساخت‌وساز نوین جایی ندارند. این لوله‌های فلزی وزن زیادی دارند, مستعد خرابی و زنگ‌زدگی بوده‌اند, نصب آن‌ها هزینه زیادی داشته و بهداشت آب را به خطر می‌انداخته است.

قیمت لوله آب برای ساختمان در این روش و با استفاده از لوله‌های فلزی, برای انواع لوله کشی فاضلاب بیشتر از روش‌های امروزی بوده است. امروزه به جای این لوله‌های فلزی سنتی, از دیگر روش‌ها برای لوله‌کشی داخلی استفاده می‌شود.

شما عزیزان می‌توانید برای دریافت اطلاعات در مورد لوله فاضلاب ساختمانی به صفحۀ لوله فاضلاب ساختمانی مراجعه کنید.

انواع لوله کشی فاضلاب | برج پلیمر

لوله کشی انشعابی

یکی دیگر از انواع لوله کشی فاضلاب, روش انشعابی است. در این روش ابتدا باید یک رایزر اصلی وارد ساختمان شود که هم آب سرد و هم آب گرم بنا را تأمین می‌کند. در این روش رایزر اصلی ابتدا وارد بنا می‌شود و همه دیگر لوله‌ها انشعابی از آن می‌گیرند.

برای آب گرم نیز ابتدا انشعابی از این منبع وارد وسیله گرم‌کننده مانند پکیج وارد می‌شود و سپس با انشعابات دیگری وارد بخش‌های موردنیاز می‌شود. برای ایجاد این انشعابات داخل ساختمانی, از لوله‌های پلیمری جدید استفاده می‌شود.

روش لوله‌کشی در این روش هم به صورت توکار و هم به صورت روکار انجام می‌شود. اگر لوله‌کشی با این روش با استفاده از لوله‌های پلیمری و در زیر مصالح ساختمانی انجام شود, به این روش «انشعابی توکار» گفته می‌شود. این مدل از لوله‌کشی برای ساختمان‌هایی که سکونت در آن جریان دارد, سخت و گاهی غیرممکن است. به همین دلیل امروزه از روش روکار برای ساختمان‌های گوناگون استفاده می‌شود. در این روش لوله‌های پلیمری, بر روی سطوح خارجی کف و دیوارها نصب می‌شوند.

لوله‌کشی آب به روش کلکتوری

یکی دیگر از انواع لوله کشی آب ساختمان, روش لوله‌کشی کلکتوری است. این روش به دلیل استفاده از ابزاری به نام کلکتور, به این نام معروف شده است. این روش از روش‌های نوین آبرسانی و لوله‌کشی به‌حساب می‌آید و تابع قوانین روش‌های سنتی و انشعابی نیست.

در این روش لوله‌کشی که بیشتر برای آپارتمان‌هایی با واحدهای زیاد مناسب است. برای هر واحد یک عدد شیر مستقل گذاشته می‌شود که با سایر واحدها ارتباطی ندارد. در این روش نمی‌توان لوله‌ها را به صورت روکار استفاده کرد ولی نیازی به عمق زیاد برای نصب لوله‌ها هم نیست.

در این روش از لوله‌هایی یک دست استفاده می‌شود که در مصرف لوله و اتصالات صرفه‌جویی خواهد شد. این روش همچنین روی فشار آب تأثیر منفی نخواهد داشت و لوله‌ها نیز با استفاده از شیر هواگیری خودکار, هواگیری می‌شوند.

مناسب ترین انواع لوله کشی فاضلاب

عوامل گوناگونی برای انتخاب روش لوله‌کشی در ساختمان‌های گوناگون دخیل هستند. برای بررسی این موضوع باید همه این عوامل بررسی شوند تا بهترین روش برای اجرای لوله‌های آب مشخص شود. برخی از مهم‌ترین این عوامل عبارت است از:

• سرعت اجرای روش‌های گوناگون با هم تفاوت دارد و یک ساختمان با نقشه‌ای خاص تا یک ساختمان دیگر تفاوت‌هایی دارد.

• یکی از عوامل مهمی که در انتخاب روش و انواع لوله کشی آب ساختمان مؤثر است, میزان بودجه و هزینه تمام شده طرح است. اگر هزینه‌ها محدود باشد, ممکن است بهترین روش, روش مقرون به‌صرفه‌تر باشد.

• کیفیت کار در لوله‌کشی اهمیت فراوانی دارد زیرا در صورت استفاده از روش نامناسب و یا خرید لوله آب برای ساختمان از نوع بی‌کیفیت, دیگر تأسیسات در خطر قرار گرفته یا فشار آب منزل افت خواهد کرد.

• شکل سازه اهمیت زیادی در انتخاب روش لوله‌کشی دارد. اگر در حال حاضر ساختمان ساکن دارد,نمی‌توان از روش‌های زمان‌بر استفاده کرد.

مناسب ترین روش لوله کشی ساختمان | برج پلیمر

سریع ترین روش انواع لوله کشی فاضلاب

فرض کنید که قصد لوله‌کشی کلی یا جزئی برای ساختمانی که در حال سکونت است را داشته باشیم. در این روش بالاترین سرعت و نیز خرابی کمتر کف مهم‌ترین اهداف خواهند بود. روش انشعابی روکار در بین انواع لوله کشی آب ساختمان, از همه سریع‌تر است.

البته ممکن است لوله آب ظاهر خوشایندی برای منزل نداشته باشد. برای رفع این مشکل, از دات کشی استفاده می‌شود. این وسیله قابی مخصوص برای لوله‌های روکار است که می‌توان در مواردی و برای پوشاندن لوله‌های آب از آن استفاده کرد.

سریع‌ترین روش لوله‌کشی برای ساختمان‌های در حال ساخت و یا در حال بازسازی, روش کلکتوری با لوله‌های لایه‌ای است. این روش به دلیل استفاده از کلکتور و نیز استفاده از لوله‌هایی خاص, سرعت اجرای بالایی دارد.

سخن آخر

در این مقاله با روش‌های مرسوم و انواع لوله کشی فاضلاب آشنا شدیم. روش‌های مهم لوله‌کشی داخلی برای آبرسانی, روش لوله‌کشی سنتی, روش لوله‌کشی انشعابی و روش لوله‌کشی کلکتوری هستند. همچنین دیدیم که می‌توان این روش‌ها را هم به صورت روکار و هم به صورت توکار انجام داد.

قیمت لوله آب برای ساختمان از نوع باکیفیت بالا است و به همین دلیل روشی اولویت دارد که در آن از طول کمتری لوله و تعداد کمتری انشعابات استفاده شده باشد.

روش کلکتوری با لوله‌های لایه‌ای در حال حاضر یکی از بهترین روش‌ها برای ساختمان‌هایی با تعداد واحد بالا است.