نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز برای عملکرد, فرایند و همچنین ایمنی بسیار مهم است. اگر خط گاز اندازه مناسبی نداشته باشد, انتقال مایع گاز میتواند یک مشکل در این فرایند ایجاد کند. یک قانون کلی این است که سرعت توصیه شده سیال در خط لوله گاز 90-100 فوت در ثانیه باشد و این نرخ جریان برای محاسبه قطر لوله مورد نیاز استفاده میشود و برای تعیین و تأیید نیازهای جریان حجمی فرایند, استفاده میشود. شایان ذکر است, در ادامه از شرکت برج پلیمر به بررسی نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز خواهیم پرداخت. قبل از خواندن ادامۀ مقاله به شما پیشنهاد میکنیم در صورت تمایل به خرید لوله پلیکا به صفحۀ خرید لوله پلیکا مراجعه کنید.در ادامه به موضوع اهمیت نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز میپردازیم.
اهمیت نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز
اهمیت نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز , نه تنها میتوان از هر لولهای در سیستم گازرسانی استفاده کرد, بلکه استفاده از اندازه لوله مناسب, ایمنی و کارایی کل برنامه را تضمین میکند. اندازه لوله گاز تعیین میکند که چه مقدار گاز میتواند از لوله عبور کند و به سیستم دریافت کننده برسد. لولههای بلندتر ممکن است ایده آل به نظر برسند, اما طول بیش از حد میتواند منجر به کاهش جریان حجمی گاز شود که در واحدهای حرارتی در ساعت اندازه گیری میشود.
یادگیری نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز , از جمله قطر و طول, به شما کمک میکند تا بفهمید چقدر گاز میتواند از سیستم لوله کشی عبور کند. به عنوان یک قاعده کلی, برای اینکه یک سیستم لوله کشی گاز کارآمد کار کند, افت فشار نباید از اختلاف فشار شروع کنتور گاز و فشار دستگاه بیشتر شود.
ممکن است بخواهید لوله فاضلاب ساختمانی برای ساختمان خود تهیه کنید. پیشنهاد میکنیم در رابطه با این مورد به صفحۀ لوله فاضلاب ساختمانی مراجعه کنید.
در ادامه به بررسی عوامل مهم در اندازه لوله گاز میپردازیم.
عوامل مهم در اندازه لوله گاز
عوامل مهم در اندازه لوله گاز , عوامل متعددی در نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز دخیل هستند. درک اولیه از این متغیرها به شما کمک میکند اندازه لوله مناسب را برای نصب گاز طبیعی خود محاسبه و تعیین کنید. همچنین در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت.
1. اندازه
اندازه اسمی لوله گاز به اندازه خارجی اشاره دارد که به طور کلی به عنوان یک نقطه مرجع در اندازه گیری لوله برای سیستمهای گاز عمل میکند. اندازه داخلی لوله معمولاً کوچکتر است. به عنوان مثال, یک لوله با اندازه اسمی 2 اینچ قطر داخلی کمی کمتر از یک اینچ خواهد داشت.
2. طول لوله گاز
طول لوله نقش مهمی در تعیین نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز دارد و ممکن است جریان فشار را محدود کند. لولههای بزرگتر فشار بیشتری ایجاد میکنند, اما نگرانیهایی در مورد قیمت مناسب ایجاد میکنند.
3. کاربرد لوله گاز
به طور کلی لوله گاز دارای سایز اسمی حدود چهار اینچ است؛ اما برای برخی از سیستمهای گازی استفاده از لوله 8 اینچی معمول است. اندازه دقیق لوله گاز برای هر کاربرد متفاوت است. سیستمهای گاز کوچکتر ممکن است به لولههایی با اندازه اسمی کوچکتر نیاز داشته باشند تا لوله بتواند گاز را مستقیماً به دستگاه خاصی منتقل کند. همچنین با توجه به اندازه کاربرد مورد استفاده, لوله کوتاهتر خواهد بود. سیستمهای گازی بزرگتر که کاربردهای متعددی دارند به لولههای بلندتر با اندازه اسمی کمی بزرگتر نیاز دارند تا فشار مورد نظر را در نقطه دستگاه تامین کنند.
4. انواع لوله گاز
انواع لوله تا حد زیادی بر مقداری است که سیستم لوله کشی گاز میتواند به دستگاه تحویل دهد تأثیر میگذارد. نوع لولهای که استفاده میکنید به نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز بستگی دارد, اما لولههای مسی و فولادی رایجترین آنها هستند. لولههای پلی اتیلن و پی وی سی را میتوان در سیستمهای لوله کشی گاز در فضای باز و زیرزمینی استفاده کرد. بسته به کاربرد, میتوانید از مواد لوله دیگری مانند آهن, برنج زرد و آلومینیوم نیز استفاده کنید.
در ادامه به بررسی تمامی مراحل نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز میپردازیم.
تمامی مراحل نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز
تمامی مراحل نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز, اکنون که عوامل مهم در اندازه لوله گاز و راندمانی که بر سیستم گاز تأثیر میگذارند را پوشش دادیم, بیایید نگاهی به نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز برای ایمنی و کارایی بیندازیم.
1. تعداد اقلام وسایلی که نیاز به گاز دارند را در نظر بگیرید
هنگام راه اندازی سیستم گاز طبیعی, باید تعداد دستگاههایی را که برای دریافت گاز در سیستم قرار میدهید در نظر بگیرید. تعداد مواردی که باید سرویس شوند بر طول لوله و اندازه اسمی آن تأثیر میگذارد. به عنوان مثال, آیا سیستم گاز فقط یک آشپزخانه را سرویس میکند یا نصب شامل وسایل اضافی مانند اجاق گاز و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی است؟ این ملاحظات بر اندازه لوله تأثیر میگذارد.
2. الزامات مکانیکی دستگاه را تعیین کنید
جدای از کارایی و مقرون به صرفه بودن, هنگام نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز برای نصب سیستم گاز, ایمنی باید اولویت اصلی شما باشد. با توجه به الزامات فنی و مکانیکی, مهمترین جزئیاتی که باید در نظر گرفته شود, فشار ورودی هر دستگاه و مسیر جریان است.
3. اندازه لوله را تعیین کنید
اندازه گیری با دستگاه طولانیترین و رایجترین روش برای اندازه گیری لوله است. این روش مستلزم تعیین طولانیترین طول لوله گاز از نقطه تحویل, رگلاتور یا کنتور گاز تا دورترین دستگاه در سیستم است. این طول به طول شاخص معروف است. هنگام تعیین طول نشانگر, باید افت فشار احتمالی ناشی از اتصالات و منحنیها را در نظر بگیرید. فرمول اصلی برای محاسبه افت فشار این است که 20٪ طول نشانگر اصلی را به این رقم اضافه کنید. به عنوان مثال, اگر طول کنتور گاز تا دورترین دستگاه در سیستم 35 متر باشد, طول نشانگر تخمینی پس از افزودن 20٪, 42 متر خواهد بود.
4. به نمودار اندازه سیستم گاز مراجعه کنید
برای تعیین نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز (از نظر قطر اسمی) که بر اساس btu (سرعت جریان) و طول لوله نیاز دارید, یک نمودار اندازه دقیق ایجاد کنید. از طول نشانگر به عنوان نقطه مرجع و ترکیب BTU لوازم موجود در سیستم استفاده کنید. سپس از جدول خود لوله برای شناسایی طول لوله مساوی یا بزرگتر از طول نشانگر استفاده کنید. سپس به نرخ جریان (BTU) مورد نیاز هر دستگاه که بر روی آن نوشته شده, نگاه کنید. جدول عدد BTU را مساوی یا بزرگتر از BTU برای هر دستگاه مشخص میکند. سپس اندازه لوله مربوطه را بررسی کنید. با این حال, حتی اگر چندین دستگاه در سیستم لوله کشی گاز خود داشته باشید, همه آنها به طور همزمان کار نمیکنند.
جمع بندی
در این مقاله از شرکت برج پلیمر به بررسی نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز پرداختیم. همچنین در این مقاله به عوامل مهم در اندازه لوله گاز نیز پرداخته شد. تعیین اندازه مناسب لوله گاز اولین قدم برای اطمینان از نصب موثر, کارآمد, ایمن و سیستم گاز طبیعی است. شایان ذکر است, شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه محاسبه متراژ لوله کشی گاز با مشاوران شرکت برج پلیمر ارتباط حاصل کنید.